Oletko hankkimassa bostoninterrieriä?

Koiranpennun hankinta on iso ja tärkeä päätös, joka tulee tehdä riittävän huolellisen harkinnan jälkeen. Suosittelemme että tutustut rotuun esimerkiksi käymällä koiranäyttelyssä tai vierailemalla kasvattajan luona.

East Bostons

Ennen hankinta päätöstä kannattaa tarkkaan miettiä onko sinulla tarpeeksi aikaa energiselle bostoninterrierille? Bostoninterrieri on reipas ja energinen koirarotu, joka tarvitsee päivittäin kohtuullisen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Niin kuin muunkin rotuinen koira bostoninterrieri pitää kouluttaa, 8-viikkoinen pentu ei ole valmis vaan pääpaino koiran koulutuksesta on kahden ensimmäisen elinvuoden aikana.

Bostoninterrieri on iso koira pienessä koossa ja sopii erinomaisesti erilaisiin harrastuksiin mm. agilityyn, tokoo:n ja rallytokoon. Bostoneita kilpailee jonkin verran mm. agilityssä. Mielestämme bostoninterrieriltä löytyvät erinomaiset ominaisuudet aktiiviseen harrastamiseen reippaan ja energisen luonteensa vuoksi, toivommekin että rodun suosio aktiivisten harrastajien parissa lisääntyisi.

Suomessa on bostoninterriereitä luonnetestattu jonkin verran hyvin tuloksin. Olemme myös itse halunneet saada lisätietoa kasvattiemme luonteista ja käyttäneet joitakin kasvattejamme luonnetestissä.

Jos päädyt siihen että bostoninterrieri on sinulle / teille sopiva rotu kannattaa kasvattaja valita huolellisesti. Bostoninterrierin suosio on kasvanut hiljattain, joka on tuonut rodun pariin paljon uusia kasvattajia, joista kaikki eivät suinkaan ole kiinnostuneita pyrkimään pitämään rodun luonne, terveys ja rakenne korkeatasoisena.

Jos päättää hankkia koiransa kasvattajalta, joka on aloittanut rodun kasvattamisen hiljattain, kannattaa pohtia mistä kasvattaja on saanut tietämyksensä rotuun ja siinä esiintyviin haasteisiin / terveys asioihin / onko niitä harkittu yhdistelmää miettiessä. Nykyisin bostoninterrierejä saa yhdistelmistä, joista kumpikaan vanhempi ei ole käynyt näyttelyssä. Moni pennunhankkija/koiran omistaja ajattelee helposti, että ei aio käyttää omaa koiraa näyttelyissä joten miksi vanhempien tulisi olla näyttelytähtiä? Kotikoirakin kuitenkin tarvitsee hyvän luonteen ja terveen rakenteen.

East Bostons

Näyttelyissä / kilpailuissa käynneistä koirista voidaan sanoa, että ne ovat ainakin jossain määrin toimivia yksilöitä. Näyttelyissä jokainen koira saa kirjallisen laatuarvostelun, jossa ulkopuolinen ihminen arvioi koiran rodunomaisia hyviä puolia, sekä tuo esille koiran virheitä joita tulee huomioida jalostuksessa. Kaikki koirat eivät kuitenkaan ole jalostuskoiria. Kasvatuksessa on tärkeää huomioida koirien luonne, rakenne, liikkeet, terveys ja lähisuvun terveys.

Omassa jalostustyössämme meille on tärkeää saada kasvateillemme huolehtiva, turvallinen, rakastava ja harrastava koti, joka pitää yhteyttä pennun luovutuksen jälkeenkin.

Mikäli olet kiinnostunut East Bostons pennusta, niin pentuja voit kysellä ensin sähköpostilla (tai puhelimella). Esittele lyhyesti itsesi, harrastuksesi ja millaista bostonia olet ajatellut perheenjäseneksi.

Ennen pennun luovutusta pennun tuleva perhe saa kuvia ja kuulumisia pennusta / pentueen kehityksestä ensimmäisestä elinvuorokaudesta lähtien ja jatkossa noin viikon välein sähköpostilla luovutukseen asti. Pentuinfo / varausmaksuehdot laitetaan postitse tutustumista varten hyvissä ajoin ennen pentujen luovutusta.

East Bostons pennut luovutetaan noin 8-viikkoisina, eläinlääkärin terveystarkastamina, tunnistusmerkittyinä ja rekisteröityinä. Pennun mukaan ostaja saa mukaan kuivamuonaa, jota pentu on tottunut syömään. Koiran kaupasta tehdään kirjallinen sopimus kennelliiton kaavakkeelle.